Dag 3 - Parijs
Dag 3 in Parijs – zweten, zwoegen en zalig genieten
Vandaag kunnen we het kort samenvatten: het was me het dagje wel.
De dag begon eigenlijk vannacht al… De airco in ons hotel nog steeds kapot en zo’n zielige ventilator op volle toeren doet bar weinig als het buiten 28 graden is. Resultaat? Binnen was het gewoon 30 graden. Daphne draaide tot 5:15 wakker in bed (nou ja, in een sauna met kussen), en kwam uiteindelijk niet verder dan vier uur slaap. Eindstand: niet bepaald een fris begin van de dag.
We besloten de ochtend rustig aan te doen met een ontbijtje buiten de deur. Want eerlijk is eerlijk: Daphne zonder koffie en Freek zonder ontbijt? Da’s een recipe for disaster.
Na het ontbijt toch maar even terug naar het hotel om ons beklag te doen. De receptionist bevestigde dat de airco voorlopig niet gemaakt kon worden. Maar toen Freek zijn beste dramatische zucht bovenhaalde, werd er ineens wél gebeld naar andere hotels. En jawel hoor: tien minuten later hadden we beet! Een hotel op 500 meter afstand, mét airco én ontbijt, én nog één kamer beschikbaar.
Dat bericht kwam om 14:30. Kleine uitdaging: om 15:15 moesten we al op pad voor een wijn- en kaasproeverij. Binnen een kwartier hadden we onze spullen gepakt – bezweet, bepakt en bezakt als een stel pakezels – en gingen we op volle toeren naar ons nieuwe, heerlijk koele onderkomen.
Tassen neer, hup door naar de proeverij. En wat was dat genieten! Een sommelier nam ons mee in de wereld van Franse wijn, de herkomst, de regio’s en de bijpassende kazen. Samen met twee andere stelletjes proefden we witte wijn, rosé, rood en natuurlijk: champagne. We gingen vrolijk en licht rozig de deur uit – mét een flesje rode wijn in de tas en een mond vol kaas.

Daarna direct door naar de avondexcursie: een dinercruise over de Seine. Met de metro ben je overal zó, zeker met een reiskaart. Een klein fotomomentje bij de Eiffeltoren (ja, net als de rest van de mensheid) en om 20:00 stapten we aan boord.
Wat volgde: een superdeluxe driegangenmenu, varend over de Seine bij zonsondergang. Pure romantiek, inclusief uitzicht vanaf het dakterras.
En nu? Moe, maar zó voldaan. In een heerlijke kamer met echte airco. Slaap lekker, tot morgen!

Maar zo te lezen genieten jullie volop. Nog veel prettige dagen.