Dag 2 - Parijs
1 mei 2025 - Parijs, Frankrijk
Bonjour vanuit Parijs – dag 2 (of nou ja, eigenlijk dag 1…)
We zijn gearriveerd in de stad van de liefde, maar onze hotelkamer dacht blijkbaar dat we op safari zijn – de airco is stuk. Resultaat: 28,5 graden op de slaapkamer en zweten alsof we in een sauna slapen. Inmiddels hebben we ter vervanging een ventilator.
De dag begon met het ontbijt. Gelukkig hadden we de beroemde “poepzakjes” (zoals Daphne ze liefdevol noemt) mee, want het ontbijtbuffet stelde weinig voor: droge croissants, géén brood, en de rest besparen we jullie. De koffie was wél top, dus we leven nog. Morgen: ontbijten buiten de deur!
Na een goede laag zonnebrand (28 graden, volop zon), doken we de metro in richting het centrum. Daar gelukkig alsnog genoten van een fijn ontbijtje.
We bezochten de Notre-Dame – indrukwekkend, ondanks de renovatie. En wat een mensenmassa!
’s Middags even terug naar het hotel om bij te tanken (lees: Daphne een powernap, beide een frisse neus in de aircovrije kamer).
Maar dan… de avond! Wat een belevenis: een privé-tour door Parijs in een oude oldtimer van meer dan 90 jaar oud, met een local die vol enthousiasme over de stad vertelde. En jawel: een fles champagne mee in de auto – we voelden ons net royalty. Op een gegeven moment reed de chauffeur gewoon de drukte voorbij alsof het niets was. Mensen zwaaiden en maakten foto’s alsof we beroemdheden waren.
De tour eindigde bij een schitterend uitzichtpunt en een prachtige kerk, waar we even een kaarsje brandden voor de mensen die we missen.
Na zo’n 15.000 stappen ploffen we nu moe maar intens tevreden ons bed in. Morgen weer nieuwe avonturen!
Anita:2 mei 2025Gaaf zo'n tour. Prachtige foto's
Sietske:2 mei 2025Hebben jullie geen gewag gemaakt van dr *kapotte " airco? Geniet in ieder geval van Parijs. En natuurlijk van het eten.