Dag 1 - Parijs
30 april 2025 - Parijs, Frankrijk
Bonjour vanuit Parijs!🙋♀️🙋🏽
We zijn er weer even lekker tussenuit — deze keer een weekje Parijs! En jawel… met de trein!🚅
Voor het eerst gingen we op pad met een backpack. Na onze vorige ‘kofferavonturen’ in Japan leek dat een slimme zet. We hadden zelfs al een weddenschapje lopen over wanneer Daphne zou omvallen met die tas, maar… verrassing: het ging verrassend goed!🤭
De reis begon met een ritje naar Amsterdam en vanaf daar hup, met de Eurostar naar Parijs. We reisden in premier — lekker luxe, met fijne stoelen, eten, drinken en alles erop en eraan. Maar ja, we blijven natuurlijk Daphne en Freek, dus iets moest er wel misgaan. Daphne had haar dienblad niet goed staan, en het scheelde maar een haartje of haar hele diner eindigde op schoot. Gelukkig bleef de schade beperkt.🫣

De tijd vloog voorbij en ineens waren we al in Frankrijk. Wel een kleine kink in de kabel: de trein was overboekt. De laatste drie kwartier zaten er mensen in het gangpad en konden wij geen kant meer op.
Vanaf station Gare du Nord was het nog geen tien minuutjes met de metro en daarna een klein stukje lopen naar ons hotel. Daar werden we bij aankomst wat glazig aangekeken alsof ze ons niet echt verwachtten… maar gelukkig kwam het helemaal goed.❤️
Omdat wij allebei niet te genieten zijn zonder eten en drinken, snel naar de supermarkt. Het resultaat: een fles wijn, biertje, fris, chips, fruit, eiwitrijke kipfilet voor Freek, worstjes en een salade.
Eenmaal op de kamer: schoenen uit, voeten omhoog en met onze veel te dure supermarkt-spullen op bed geploft. En jawel… Daphne pakt een worstje uit het zakje en BAM, overal worstvocht op bed. Freek, de held van de avond, redt de boel. 😂 Maar als Daphne later haar tas wil uitpakken: verrassing nummer twee. De waterfles had gelekt. Resultaat? Zeiknat ondergoed. Die meid heeft ook altijd wat! 😅
En zo liggen we nu — tussen het wapperende ondergoed dat hangt te drogen — lekker vroeg in bed. Morgen gaan we op avontuur!🥰
Bisous,
Daphne & Freek
Geertrui:30 april 2025Hilarisch! Geniet ervan 😘
Hetty:1 mei 2025Geniet van jullie vakantie
Sietske:1 mei 2025hoi luitjes, jullie hebben het weer alvast mee, mooi meegenomen! Dus geniet van Parijs met al zïjn historische bezienswaardigheden. Sacre-coeur kun je jezelf laten schilderen, tenminste als dat nog in trek is. Veel plezier, liefs